Yoga

Solkrigare

Yoga handlar inte om att du ska nå dina tår utan vad du lär dig på vägen dit.

Ordet yoga betyder ungefär ”förening av kropp, tanke och själ”. Yogan har sina rötter långt bak i tiden med en tradition av andliga och kroppsliga tekniker och den moderna fysiska yogan som vi idag tänker den har utvecklats, och fortsätter utvecklas, sen 1900-talets början. De olika ställningarna vi intar i yogan, håller, andas i och släpper påverkar kroppen så att du blir stark och smidig och du får ökad blodcirkulation, nervsystemet lugnas, de inre organen masseras och fokus skärps.

Hos oss erbjuder vi olika former av yoga.

Mindful yoga
För dig som vill ha en lugn och skön typ av yoga är den här rätt för dig. Med enkla rörelser får du tid att varva ner, känna din kropp och öva medveten närvaro och helt enkelt andas. Ingen ställning är svår då du hela tiden yogar utifrån dina individuella förutsättningar, varje ställning är noga utvald för att öka kroppens flexibilitet, stärka de inre organen och förbättra andningen. Mindful yoga grundar sig på mindfulness, kroppsterapi och kinesisk medicin. 

Viryayoga
Du som vill ha en mer dynamisk yoga kommer att gilla virya. Det är en lekfull form som ger dig styrka och smidighet. Viryan har fyra grundpelare; asanas – en blandning av positioner från 10 olika moduler ger dig en dynamisk och allsidig träning, biomekanik – olika teman genomsyrar yogaklassen med betoning på tex grundning eller stabilitet för minskad skaderisk, filosofiskt tema – varje yogaklass grundar sig i ett filosofiskt tema som kan ge dig en tanke för själen och glädje – att yoga ska vara kul! Det är okej att skratta om en position känns galen eller svår. Genom hela klassen så får du verbal vägledning i de olika positionerna samt fysisk passning för att hitta rätt biomekaniskt.

Yoga på stol
Du kommer bli överraskad hur mycket man kan jobba med kroppen och sinnet sittandes. Yoga på stol är en enklare form av yoga för dig som inte vill eller kan komma ner på golvet. Vi erbjuder två grupper i yoga på stol, en i Ramvik som ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och en ges i Härnösand i vilken vi alltid avslutar med gemensam fika.