På resande fot

Just nu är jag på resande fot. Läser yogafilosofi i bilen. Sitter och funderar.

Ibland behöver vi åka bort för att hitta hem. Och ett känt citat är “den längsta resan du gör är från ditt huvud till ditt hjärta”. Idag när vi tillbringar så mycket tid med intellektuell verksamhet och så lite tid med fysisk verksamhet är det citatet väldigt sant.

De gånger jag varit mest i balans är då jag varit väldigt närvarande. Med en stark närvaro i kroppen får jag kontakt med fysiska förnimmelser, känslor och tankar. Och för att komma i kontakt med kroppen mediterar, yogar eller vandrar jag. Det fysiska behövs för att rota dig, grunda dig.

Ibland när man är väldigt stressad så tappar man all kontakt med sig själv och börjar reagera automatiskt. Kroppen spänns, vi tänker inte längre rationellt. Då behövs det fysiska ännu mer för att få kroppens spänningar att släppa. Du kan då gå ut och gå, springa, dansa, hoppa. Gör nåt annat än det du brukar göra för att förända gamla mönster.

Ge dig ut på den där resan.