Äga sin kropp

Idag när jag var ute och vandrade med mina snöskor efter några dagars sjukdom så kom jag att tänka på hur det är att äga sin kropp. När den gör vad man vill, när man litar på den. Det gör jag vanligtvis men efter några dagars sjukdom så är man lite svagare än vanligt och jag var ganska vinglig och kände att det var oerhört jobbigt att gå. Så jag fick snällt ta det varligt och låta kroppen hitta sin egen rytm. Efter kanske 20 minuter kände jag att det gick lite lättare, pulsen slog lite jämnare och andningen var i ordning.

Att jag idag kan lyssna så där på min kropp kommer av alla år med övning i att vara närvarande i sig själv, i sin kropp. Att äga sin kropp är att känna sina gränser och respektera dem.

Jag ställde frågan till min yogisar vad yogan gör för dem och det var just de svaren jag fick.

Yogan gör något med hela mig. Jag kan inte förklara vad det är, men något är det, som får kropp och sinne att må väldigt bra!

Yogan har hjälpt mig att stanna upp och lyssna mer på mig själv.” 

“Yogan har hjälpt mig med att bli bättre medveten om mina rörelser, att vara mer närvarande i nuet och att landa i min kropp.”

Vill du också börja yoga så är det bara att hoppa på terminen. Hör bara av dig! Välkommen!