Anki Grip

Nyfiken själ, mamma, maka, syster, dotter, vän, lärare i yoga och mindfulness, konstnär.


Nyfikenhet och lust har genomsyrat mitt liv från det jag var barn. Nyfikenhet och längtan att lära mig nya saker har drivit mig framåt i livet och jag har haft många olika arbeten och intressen. Lusten till äventyr har alltid varit stark och jag har varit fallskärmshoppare, bestigit höga berg, vandrat i de dimhöljda bergen och träffat bergsgorillor på några av alla mina resor. Mötet med människor på mina resor har varit extra viktigt.

Jag har gjort en hel del inre resor också och samlat erfarenhet och kunskap om hur jag och andra människor fungerar. Jag tror vi alla längtar efter samma saker, att känna samhörighet, att vara sig själv och att få älska och bli älskad.

2005 grundade jag mitt företag Andas och erbjöd behandlingar i shiatsu som den första i hela övre Norrland. Så småningom genom en tillväxtcheck utbildade jag mig till yoga- och mindfulnesslärare. Nu har jag i ca 13 år undervisat grupper i yoga eller mindfulness i den egna studion eller ute på ett stort antal arbetsplatser, event mm. Mina grupper och retreater genomsyras av all min kunskap och erfarenhet, det jag känner att jag vill dela med mig av och ge till andra .

Det som driver mig är att hjälpa andra att genom rörelse, stillhet och kreativitet finna sin väg i livet som leder till glädje, balans och att få må bra. Jag har i många år haft en stark vision av att om vi mår bra i kropp och själ så kan vi också skapa en välmående värld. Win-win-win för dig, för mig och för världen. 

I hela mitt liv har det varit viktigt för mig att få utlopp för min kreativitet. Jag fotograferar, målar, stickar, broderar, skriver poesi. Jag har lärt mig mycket på egen hand men även gått utbildningar för att hjälpa den kreativa processen framåt. Att få arbeta kreativt med händerna är livsviktigt för mig och alltid lustfyllt. Att få uttrycka sig kreativt är en viktig del i att finna sig själv. Detta vill jag även hjälpa andra med.

Jag har studerat på Nordiska yogainstitutet, Centrum för mindfulness, Skandinaviska ledarhögskolan och Axelsons. Mina lärare är och har varit Jon Kabat Zinn, Susan Powers, Dr Carlos Chan, Josephine Selander, Anita Olsson och Lars-Erik Uneståhl samt utbildning i Reikihealing och Qigong.

Jag har en magisterexamen i biologi från Mittuniversitet, 60p basmedicin från Uppsala universitet, är utbildad KRAFT-strateg (utfärdar fysisk aktivitet på recept) och jag har nyss påbörjat min sista termin till legitimerad sjuksköterska på Umeå Universitet.